Lees voor
Onze organisatie - Belle Hulpverlening
Telefoon / Whatsapp
06-53711879
EXIT

Onze organisatie

Onze organisatie

Belle is er voor alle (ex-)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel in de provincie Utrecht en regio Gooi en Vechtstreek. Ons ideaal is dat iedere sekswerker de vrijheid en veiligheid heeft om eigen keuzes te maken. Zodat zij hun leven kunnen inrichten zoals zij dat willen.

 

Ons team

Het team van Belle bestaat uit diverse betrokken professionals, hulpverleners, begeleiders en een ervaringsdeskundige.

Ervaringsdeskundige

Een van onze professionals is een ervaringsdeskundige. Zij draagt met haar eigen ervaringen met sekswerk bij aan de hulp en ondersteuning die Belle biedt. Onze ervaringsdeskundige is iemand die herkenning en erkenning geeft aan jouw proces. Zij weet als geen ander hoe het is om ergens doorheen te komen waarin je als sekswerker vast kunt lopen. Je kunt bij al onze medewerkers zonder schaamte je verhaal delen, maar bij een ervaringsdeskundige voelt dat soms nog iets vrijer.

Loopbaancoach

Onze loopbaancoach motiveert en begeleidt op persoonlijke en laagdrempelige wijze cliënten naar (ander) werk, een opleiding of passende dagbesteding. Om dit te kunnen doen worden onder meer relevante externe contacten onderhouden op het gebied van werk en inkomen en van activering. De loopbaancoach fungeert ook als vraagbaak voor de medewerkers van Belle op het terrein van loopbaanadvisering.

 


Belangenbehartiging: SWAD

De Sekswerk Alliantie Destigmatisering (SWAD) is een alliantie van 22 initiatieven en organisaties die zich gezamenlijk inzetten om het stigma op sekswerk te verminderen. Belle is er daar 1 van. De alliantie bestaat uit sekswerkersorganisaties, initiatieven voor zorg en maatschappelijk werk uit de Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Tilburg en mensenrechten- en gezondheidsorganisaties. Gezamenlijk richten we ons op het versterken van bewustwording van (overheids)instanties, genuanceerde beeldvorming, adequaat sekswerkbeleid en een sterke sekswerkgemeenschap.
Meer over SWAD

De Tussenvoorziening

Belle is onderdeel van de Tussenvoorziening.