Lees voor
Onze organisatie - Belle Hulpverlening
Telefoon / Whatsapp
06-53711879
EXIT

Onze organisatie

Onze organisatie

Belle is er voor alle (ex)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel in de regio Utrecht en Gooi & Vechtstreek. We bieden ondersteuning en begeleiding om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Belle streeft het ideaal na dat iedere sekswerker de vrijheid en veiligheid heeft om eigen keuzes te maken. Wij zien sekswerk als werk. Maar we sluiten onze ogen niet voor de problemen en misstanden die voorkomen. Door onze ondersteuning, samenwerking en bijdrage aan de-stigmatisering pakken we misstanden aan en verbeteren we de kwaliteit van leven van sekswerkers.

Ons team

Het team van Belle bestaat uit diverse betrokken professionals, hulpverleners, begeleiders en een ervaringsdeskundige.

Ervaringsdeskundige

Een van onze professionals is een ‘ervaringsdeskundige’. Zij draagt met haar eigen ervaringen met sekswerk bij aan de hulp en ondersteuning die Belle biedt. Onze ervaringsdeskundige is iemand die herkenning en erkenning geeft aan jouw proces. Zij weet als geen ander hoe het is om ergens doorheen te komen waarin je als sekswerker vast kunt lopen. Je kunt bij al onze medewerkers zonder schaamte je verhaal delen, maar bij een ervaringsdeskundige voelt dat soms nog iets vrijer.


Hoe we werken

Onze hulp is heel breed. Misschien heb je vragen over je financiën of je bent op zoek naar een andere woning. Misschien wil je liever ander werk doen. Het kan ook zijn dat je hulp wilt voor traumaverwerking of je wil af van je verslaving. Dan kunnen wij ondersteunen om de juiste hulp voor jou te zoeken. We bieden zelf geen behandelingen aan, daarvoor verwijzen we door naar andere organisaties.

Vaste contactpersoon

Als na ons kennismakingsgesprek blijkt dat je vaker wilt komen, dan krijg je altijd een vast contactpersoon. Met deze contactpersoon maak je afspraken over hoe vaak jullie elkaar gaan zien. Onze hulp aan jou is vrijwillig. We vinden het belangrijk om samen te werken aan jouw doelen. Jij bepaalt wat die doelen zijn.

Als je dat prettig vindt, kan je contactpersoon met je mee naar afspraken bij instanties. Soms werken we samen met instanties om jou heen. Spreek je geen Nederlands of Engels? Dan maken we gebruik van een telefonische tolk.

Twijfel je of we je kunnen helpen?

Vraag het gerust, we maken graag kennis met je. Als blijkt dat je ergens anders beter geholpen kan worden, kennen wij de weg en regelen we dat voor je.

Neem contact op


Belangenbehartiging: SWAD

De Sekswerk Alliantie Destigmatisering (SWAD) is een alliantie van 22 initiatieven en organisaties die zich gezamenlijk inzetten om het stigma op sekswerk te verminderen. Belle is er daar 1 van. De alliantie bestaat uit sekswerkersorganisaties, initiatieven voor zorg en maatschappelijk werk uit de Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Tilburg en mensenrechten- en gezondheidsorganisaties. Gezamenlijk richten we ons op het versterken van bewustwording van (overheids)instanties, genuanceerde beeldvorming, adequaat sekswerk-beleid en een sterke sekswerk-gemeenschap.
Meer over SWAD

De Tussenvoorziening

Belle is onderdeel van de Tussenvoorziening.