Lees voor
Hoe wij werken - Belle Hulpverlening
Telefoon / Whatsapp
06-53711879
EXIT

Hoe wij werken

Hoe wij werken

Belle is er voor (ex)sekswerker en slachtoffers van mensenhandel, ongeacht gender, werkvorm of status. En voor mensen die zich niet herkennen in de term sekswerker, maar wel vragen hebben. Het maakt voor ons niet uit waar je werkt of welke werkvorm je uitvoert. Je kan bij ons zonder wachtlijst, terecht voor gratis informatie, advies en hulpverlening.

Onze hulp is heel breed. Misschien heb je vragen over je financiën of ben je op zoek naar een andere woning. Misschien wil je liever ander werk doen. Het kan ook zijn dat je hulp wilt voor traumaverwerking of je wil af van je verslaving. Dan kunnen wij ondersteunen om de juiste hulp voor jou te zoeken. We bieden zelf geen behandelingen aan, daarvoor verwijzen we door naar andere organisaties.

 

Vaste contactpersoon

Als na ons kennismakingsgesprek blijkt dat je vaker wilt komen, dan krijg je altijd een vast contactpersoon. Met deze contactpersoon maak je afspraken over hoe vaak jullie elkaar gaan zien. Onze hulp aan jou is vrijwillig. We vinden het belangrijk om samen te werken aan jouw doelen. Jij bepaalt wat die doelen zijn.

Als je dat prettig vindt, kan je contactpersoon met je mee naar afspraken bij instanties. Soms werken we samen met instanties om jou heen. Spreek je geen Nederlands of Engels? Dan maken we gebruik van een telefonische tolk.

“Als ik klanten had kon ik dat delen met haar zonder dat zij dat veroordeelde. Dat zie je niet bij andere hulpverleners. Zij zien het als vies en goor. Met haar kan ik praten over seks en mijn seksuele behoeftes. Andere hulpverleners veroordelen dat. Zij keurde het niet af als ik klantjes had. Ze kraakt mij niet af.” – citaat sekswerker

Vertrouwenspersonen

Bij Belle werken wij met vertrouwenspersonen bij wie sekswerkers anoniem hun verhaal kwijt kunnen. Bijvoorbeeld om te praten over een nare ervaring of als een sekswerker zich benadeeld voelt door instanties. Ook als je zelf geen sekswerker bent, maar je maak je wel zorgen om iemand, kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld vanwege een mogelijke onveilige situatie of slechte werkomstandigheden.

 

Vertrouwenspersonen


Twijfel je of we je kunnen helpen?

Vraag het gerust, we maken graag kennis met je. Als blijkt dat je ergens anders beter geholpen kan worden, kennen wij de weg en regelen we dat voor je.

Contact