EXIT

Podcastserie ‘Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?’

6 april 2021

Belle Hulpverlening heeft een vierdelige podcastserie gemaakt. Hierin vertellen Nadia, Linda, Monique en Tim* over hun sekswerk en de rol die Belle Hulpverlening voor hen speelde. Hun verhalen zijn indringend en krachtig en laten zien dat zowel sekswerk als hulpverlening vele lagen hebben. De serie ‘Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?’ start vanaf 16 maart 2021.

Hulp

Hebben alle sekswerkers hulp nodig? “Zeker niet!” zegt Minke Fischer, unitmanager van team Belle Hulpverlening van Stichting de Tussenvoorziening. “Sekswerk kan een eigen een keuze zijn en in vrijheid plaatsvinden. Toch kan het zo zijn dat er een moment komt dat een sekswerker wil stoppen. Of dat hij/zij in de knel komt op het gebied van financiën, huisvesting, verslaving of afhankelijkheid. Dan kunnen sekswerkers bij Belle Hulpverlening terecht. Ook als er sprake is van dwang of drang, bieden wij natuurlijk graag onze hulp aan.”

Drempel verlagen

De verhalen van Linda, Monique, Nadia en Tim zijn verwerkt in een podcastserie, omdat Belle Hulpverlening zowel de breedte van het sekswerk als die van Belles dienstverlening wil laten zien. Minke: “We weten dat er nog veel vooroordelen bestaan over sekswerk maar ook over dat van hulpverleners. We willen met deze verhalen laten horen dat er niet 1 aanpak bestaat en dat wij zonder oordeel werken. We hopen zo ook een eventuele drempel te verlagen om contact met ons op te nemen.”

Vier verhalen, vier afleveringen

Luisteren?

Je kunt de afleveringen van de podcast-serie ‘Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?’ beluisteren via een van de volgende podcast-apps:

* sommige namen zijn op verzoek van de geïnterviewden een alias